Eerder stoppen met werken … kan dat? 

  “Door uitleg van EBC is mijn toekomstige financiële situatie erg duidelijk geworden en ben ik nu in staat om de juiste beslissing te nemen.”

  Vraagt u zich weleens af of u misschien eerder dan de pensioenleeftijd kunt stoppen met werken? Of wilt u juist langer doorwerken? En wat wilt u dan doen? Blijven in uw huidige baan, of nog een nieuw avontuur aangaan? De Vrijwillige Vertrekregeling van KLM is het uitgelezen moment om de balans op te maken. En vooruit te kijken. Misschien is er wel meer mogelijk dan u nu denkt. 

  De vrijwillige vertrekregeling van KLM biedt u wellicht de mogelijkheid om een stap te maken. Ook al weet u hoeveel salaris u mee zou krijgen bij een vrijwillig vertrek, dan hebt u nog niet het complete plaatje. Of de regeling interessant is, hangt van veel meer factoren af. Toekomstplannen, de thuissituatie, een aanvullend inkomen of een uitkering … u moet alles op de weegschaal leggen om de juiste keuze te maken.  

  • Wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt? 
  • Hoe lang kan ik overbruggen zonder financieel in zwaar weer te komen? 
  • Kan ik eerder stoppen met werken en hoe pak ik dat aan?
  • Hoe zit het met mijn pensioenopbouw als ik gebruik maak van de VVR? 

  Ecclesia EBC voert al jaren Financieel Inzicht gesprekken met medewerkers van KLM. Wij hebben speciaal voor medewerkers die een vrijwillig vertrek overwegen een online Financieel Inzicht gesprek ontwikkeld. 

  Snel inzicht in de financiële consequenties van een vrijwillig vertrek bij de KLM én antwoord op de voor u belangrijke vragen. Als u op basis hiervan besluit deel te nemen aan de VVR, kunt u de factuur achteraf bij KLM declareren.

  Het gesprek helpt u te kiezen. U kunt dus ook gewoon besluiten in dienst te blijven. Maar dan weet u in elk geval zeker dat u de juiste keuze maakt.

  In het kort: wat krijgt u

  • Online Financieel Inzicht Gesprek van 1 uur met een financieel adviseur van Ecclesia EBC
  • Inzicht in verschillende scenario’s voor de toekomst
  • Beknopt persoonlijk rapport met tips en aanbevelingen
  • 12 maanden licentie voor Persoonlijk Jaarverslag (online financieel dashboard)
  • 0,5 uur sparren met de adviseur over vragen die opkomen na het eerste gesprek 

  De kosten voor deze dienstverlening zijn € 347,50 (incl btw is dat € 420,47). Hebt u de beschikking over DI-budget? Dan kunt u dat budget hiervoor gebruiken. Het gehele traject hierboven, incl. de licentie op Persoonlijk Jaarverslag worden dan betaald uit uw bruto DI-budget. Hebt u geen DI-budget? Dan ontvangt u na afloop van het traject een factuur voor het bedrag van € 420,47.

  Als u op basis van het Financieel Inzicht gesprek besluit deel te nemen aan de VVR, kunt u de factuur achteraf bij KLM declareren.

  Hebt u de kosten geboekt op uw DI-budget via MyLearning? Dan krijgt u deze bij deelname aan de VVR teruggeboekt op uw DI-budget. Dit wordt na definitief worden van de vaststellingsovereenkomst verwerkt.

  Hebt u de kosten zelf betaald? Dan kun je de factuur bij deelname aan de VVR na definitief worden van de vaststellingsovereenkomst declareren via de gebruikelijke declaratiewijze. Vul uw declaratie goed in, doe de factuur erbij en laat uw declaratie autoriseren door uw manager. Declareert u via Declaree? Vink dan de categorie ‘juridische kosten’ aan. Declareert u niet via Declaree? Gebruik dan de categorie ‘Diverse overige kosten met bon’. 

  Aanmelden met DI-budget

  Aanmelden zonder DI-budget