Dit kun je verwachten van het NN Pensioen Inzichtgesprek

  Jouw pensioen wordt voor het eerst écht jouw pensioen. Jij zit aan de knoppen en kunt keuzes maken die impact hebben op je bestedingsruimte later, maar ook nu. Dus of je nu net begonnen bent met werken, midden in je carrière zit of al tegen het eind van je werkende leven loopt; het Pensioen Inzichtgesprek helpt je de juiste keuzes te maken.

  Naast salaris is je pensioen de tweede – zeer waardevolle – arbeidsvoorwaarde, en hierover krijg je meer te zeggen. Dat is een goede zaak. Tot nu toe werd alles rondom je pensioen eigenlijk door werkgever en pensioenfonds bepaald. Vanaf nu wordt jouw pensioen echt persoonlijk. Waarbij je zelf keuzes kan en mag maken.

  Zonder doel geen richting

  Als jij zelf aan het stuur zit, moet je wel weten welke kant je op wilt. Of, zoals we bij Ecclesia EBC zeggen: zonder doel geen richting. Iedereen is uniek en heeft andere verwachtingen, wensen en dromen in het leven. Een Pensioen Inzichtgesprek helpt je slimme keuzes te maken voor later.

  Het Pensioen Inzichtgesprek helpt je met:

  • Slimme keuzes rondom het inzetten van je compensatie
  • Totaal inzicht in je pensioeninkomen (van NN CDC Pensioenfonds/Befrank en eventuele overige werkgevers)
  • De keuze om wel of geen aanvullende verzekering (anw) sluiten
  • De keuze om bij te sparen in je pensioen of de werknemersbijdrage voortaan niet in laten houden en per maand besteedbaar houden
  • Inzicht in risico’s die gedekt zijn voor overlijden en arbeidsongeschiktheid. Deze hoef je niet of minder privé te regelen
   Antwoord op de vraag: hoeveel ga jij bijsparen voor je pensioen? What’s your number?

  Later is allang begonnen

  Pensioen is echter niet alleen voor later. Pensioen is ook voor nu, want de dekkingen bij overlijden en arbeidsongeschiktheid geven inkomenszekerheid. In het Pensioen Inzichtgesprek brengen we ook deze regelingen in beeld en rekenen we deze door naar netto bedragen. In het gesprek komen -naast de hierboven genoemde thema’s- de volgende zaken aan de orde:

  • Het pensioen van NN/BeFrank en eventuele pensioenen van vorige werkgevers.
  • Een toelichting op de verschillende inkomens-scenario’s: werk, ziekte/arbeidsongeschikt, pensionering en overlijden.
   Inzicht in de gevolgen van keuzes die in de pensioenregeling gemaakt kunnen worden: extra pensioensparen, extra Anw-dekking, beleggingskeuzes.
  • Scenario’s, inzicht en privacy

  Het Pensioen Inzichtgesprek duurt 60 minuten en wordt je kosteloos aangeboden door NN Group. Daarnaast krijg je 6 maanden toegang tot jouw Persoonlijk Jaarverslag Online, een online dashboard waar je jouw/jullie persoonlijke pensioen-inzichten kunt bekijken. Je adviseur gebruikt je persoonlijk Jaarverslag Online om scenario’s te schetsen en inzicht te geven. Het gesprek wordt je weliswaar aangeboden door je werkgever maar jouw gegevens worden niet met NN Group gedeeld. Na afloop van het gesprek ontvang je zelf een bespreekverslag met tips en aandachtspunten. We nodigen je ook van harte uit je partner bij het (online) gesprek te laten aanschuiven.

  Concrete tips en aanbevelingen

  Je hoeft je niet uitgebreid voor te bereiden op je Pensioen Inzichtgesprek. Zorg dat je de DigiD van jezelf en je partner bij de hand hebt. Tijdens het gesprek heb je deze nodig om in te loggen op mijnpensioenoverzicht om de juiste pensioendata op te halen. Jouw adviseur zal je hierbij helpen. En neem ook de informatie over compensatieregeling mee (indien van toepassing). Dan kan de adviseur concrete tips en aanbevelingen geven.

  Plan hier je persoonlijke Pensioen Inzichtgesprek

  Ervaringen van gebruikers:

  Load More...