Waarom je de verkeerde vragen stelt over je pensioen

  Pensioen blijft een hot topic, en terecht. Iedereen verdient tenslotte een zorgeloze oude dag. Toch neemt de onzekerheid over ons pensioen toe. Het fundament onder het huidige stelsel heeft meer en meer versterking nodig, terwijl de overheid weinig garanties kan geven. Die onzekerheden zullen nog wel even blijven. Maar door jezelf de juiste vragen te stellen kun je een pensioenplan maken en meer zekerheid voor jezelf creëren. 

  Een snelle blik op Google leert dat de volgende pensioenvragen het meest gesteld zijn in de zoekmachine: Op welke leeftijd mag ik stoppen met werken? Heb ik voldoende pensioen opgebouwd? Hoeveel pensioen krijg ik? Logische vragen. Maar het zijn eigenlijk niet de vragen om mee te beginnen, als nadenkt over je pensioen. Dat leggen we uit. 

  Persoonlijke Pensioen Doelstellingen

  Waar de reguliere, traditionele pensioenadviseur keurige rekensommetjes maakt die laten zien welk bedrag er maandelijks overblijft, gaan de adviseurs van EBC Nederland een flinke stap verder dan de kille cijfers. Of eigenlijk terug, naar de belangrijkste vragen die je jezelf kunt stellen als het om het pensioen gaat. Want hoeveel je over moet houden, is afhankelijk van hoe je wilt leven. Niet alleen na je pensioendatum maar ook nu. Het is een financiële puzzel, die niet met standaard modellen of een online rekentool gelegd kan worden. Voor de interpretatie van de cijfers, het schetsen van scenario’s en het omzetten van doelen naar concrete acties, blijft persoonlijk advies onontbeerlijk. En het begint met het vaststellen van jouw PPD’s, zoals we ze bij EBC Nederland noemen: je persoonlijke pensioen doelstellingen. 

  Maak je geld dienstbaar aan je plannen

  Aan de hand van jouw antwoorden op essentiële vragen, kan EBC Nederland helpen om de puzzel in elkaar te leggen. Die vragen gaan veel meer over doelen en dromen dan over euro’s en potjes. Wat vind je belangrijk in het leven? Waar krijg je energie van? Wat wil je écht nog een keer doen? Maar ook concreter; veel mensen hebben bijvoorbeeld een partner die jonger of ouder is. Samen stoppen met werken op hetzelfde moment, is wat veel van hen graag willen. Het plan daarvoor ontbreekt vaak en het zicht op wat er voor gedaan moet worden helemaal. Met jouw doelen en wensen als stip op de horizon helpen we je om geld dienstbaar te maken aan het leven dat jij wilt leven, nu en later. Zo blijf je financieel fit en vitaal en heb je minimale zorgen over je pensioen. Dat geeft financiële rust. 

  Denk niet na over je pensioen, maar over je leven

  Dus denk niet na over je pensioen, maar over je leven. Na alles wat je in je werkzame leven hebt opgebouwd, verdien je het om na je pensionering te gaan doen waar je altijd van hebt gedroomd. Laat die droom niet bederven door financiële zorgen, maar zet een duidelijke stip aan de horizon. 

  Dan berekenen we samen hoe jij daar het beste kunt komen. 

  Vertel me meer

  Ervaringen van gebruikers:

  Load More...