Later begint nu: zet koers naar financieel welzijn

  Financieel welzijn betekent: in elke situatie voldoende financiële zekerheid hebben om te kunnen leven zoals je wilt. In de huidige tijd is dat zeker niet vanzelfsprekend. Maar je kunt er wel aan werken. Financiële planning is een spel van lange adem. Stel een doel, bepaal je strategie met ons en we helpen je om op koers te blijven. Zo komt financieel welzijn binnen bereik. En het beste nieuws is: je kunt er direct mee beginnen.

  “Life is what happens while you’re making other plans.” Deze quote van John Lennon vat eigenlijk heel mooi samen waarom financieel welzijn zo belangrijk is. Want het leven is soms maakbaar, maar heel vaak ook helemaal niet. Iedereen heeft dromen en we maken allemaal plannen. Plannen voor een grote reis misschien, of om eerder te stoppen met werken. Een boot, een camper of een stek waar in februari de zon al warm is. Maar het leven was, is en blijft onvoorspelbaar. Elke dag kan je iets overkomen dat alles op de kop zet, uit het lood slaat of in een stroomversnelling brengt. Dat kunnen blije gebeurtenissen zijn, maar ook gebeurtenissen waar je liever niet aan denkt. En juist daarom moet je er af en toe bij stilstaan.

  Puzzelstukken

  Bovendien verwacht de overheid dat we financieel meer dan ooit onze eigen boontjes doppen. Ook als het gaat om ons pensioen. Het inkomen voor nu en later goed regelen wordt een gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgevers en medewerkers. Je krijgt als medewerker meer keuzevrijheid bij de invulling van deze belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Daarbij is je werkgeverspensioen uiteraard maar één van de puzzelstukken. Het vormt, samen met de AOW (oftewel het pensioen dat je van de overheid krijgt), je vermogen, je spaargeld, eventuele beleggingen en bezittingen (bijvoorbeeld een koophuis) de puzzel die je kunt leggen om financieel welzijn te creëren.

  Door slim geld opzij te zetten voor later en de juiste zaken te verzekeren, weet je dat je in elke situatie genoeg geld hebt om te leven zoals jij dat het liefste wilt. En mocht je onverhoopt iets overkomen, dan weet jij dat je dierbaren zich in elk geval over geld geen zorgen hoeven te maken. Dat geeft rust.

  Niets aan het toeval overlaten

  Deze puzzel leggen met een financieel adviseur van Ecclesia, betekent dat je niets aan het toeval overlaat. Je weet zeker dat je geen zaken over het hoofd ziet, dat je voorbereid bent op verschillende scenario’s en dat je een solide financieel fundament hebt om je plannen en doelen te kunnen realiseren. Of om tegenslagen op te vangen.

  Balans bewust afstellen

  Het betekent dat je de balans tussen nu en later bewust hebt afgesteld. Dat je weet wat je vandaag én over x jaar nodig hebt om te kunnen leven zoals jij wilt. Dat er ruimte is om plannen te realiseren en je tegenvallers kunt incasseren, zonder dat je radicaal van koers hoeft te veranderen. Of je dromen ziet in duigen ziet vallen. Het betekent dat je een koers uitzet voor de lange termijn. En dat is verstandig, want we zijn allemaal gevoelig voor de tijdgeest. Iedereen wil meesurfen op de golf van de next big thing. En die golven volgen elkaar steeds sneller op, lijkt het. Hoe houd je koers bij storm op zee? In een onrustige wereld lijkt onzekerheid de enige zekerheid die we nog hebben.

  Onze adviseurs kijken naar het klimaat en niet naar het weer. Financiële planning is een spel van lange adem. Stel een doel, bepaal je strategie met ons en we helpen je om de juiste route te blijven volgen. In een passend tempo. Als je dat volhoudt en je niet laat afleiden, dan bereik je je bestemming. Je adviseur is er om het kompas te checken en waar nodig bij te sturen, zodat jij op koers blijft.

  Jij staat aan het roer. Wij staan naast je.

  Ervaringen van gebruikers:

  Load More...