EBC Nederland verzorgt financieel advies bij vrijwillige vertrekregeling KLM  

  KLM verruimt de mogelijkheid om vrijwillig te vertrekken naar al het KLM-personeel en opent daarvoor op 1 juni de vrijwillige vertrekregeling 2020. Om geïnteresseerden inzicht te geven in de financiële gevolgen en mogelijkheden, kan iedereen een financieel inzicht gesprek aanvragen bij EBC Nederland.  

  Direct meer weten over onafhankelijk financieel advies omtrent de VVR 2020? Bezoek de KLM pagina.

  “Deze vrijwillige vertrekregeling loopt vooruit op noodzakelijke volgende stappen”,  aldus KLM. De maatschappij verwacht dat de coronacrisis ertoe leidt dat er voor een langere periode minder werk is dan voorheen. “Vele maatregelen zijn al genomen om KLM door deze ongekend moeilijke periode te loodsen, maar het is duidelijk dat er nog meer moet gebeuren”, zegt KLM in een verklaring. “Tegen deze achtergrond verruimt KLM nu de mogelijkheid voor medewerkers om het bedrijf vrijwillig en met een financiële vergoeding te verlaten.”

  Volgens KLM kan de vertrekregeling gedwongen ontslagen zoveel mogelijk voorkomen of beperken. “KLM neemt liever afscheid van medewerkers die daar zelf voor kiezen dan van collega’s die daar niet vrijwillig voor kiezen.” 

  Inzicht leidt tot betere keuzes

  EBC Nederland voert sinds 2016 Financieel Inzicht Gesprekken met KLM medewerkers. Marcel van Leeuwen, directeur van EBC Nederland: “Wij hebben al ruim 400 KLM-ers begeleidt met financieel inzicht en advies. Onze adviseurs kennen alle KLM regelingen (pensioen, CAO, Sociaal Plan, VVR) én kunnen deze inzichtelijk maken, zodat medewerkers een heel exact beeld krijgen van hun financiële situatie en hun vooruitzichten als ze ervoor kiezen te vertrekken.” 

  Van Leeuwen is trots op zijn adviseurs : “Het zijn stuk voor stuk financial work life planners, die je niet alleen inzicht geven in het nu, maar je vooral inspireren met mogelijke toekomstscenario’s. We hebben een hele hoge klanttevredenheid en ruim 40% van de deelnemers geeft aan dat het gesprek heeft geholpen bij het maken van soms levensveranderende keuzes. Dat is uiteindelijk wat wij doen: mensen inzicht geven, zodat ze bewust keuzes kunnen maken.” 

  Voor KLM heeft EBC Nederland haar dienstverlening nog verder aangescherpt. “We hebben nu een online gesprek ontwikkeld waarin je snel en adequaat inzicht krijgt in de financiële consequenties van een vrijwillig vertrek bij de KLM. Het gesprek wordt ondersteund met het online dashboard Persoonlijk Jaarverslag®. Dat geeft realtime inzicht in consequenties op huishoudboekjes niveau en dat gaat veel verder dan de netto indicaties van bijvoorbeeld het pensioenfonds en het UWV. Bovendien krijg je antwoord op de voor jou belangrijke vragen. Wat is je perspectief op de arbeidsmarkt? Kun je een switch maken en iets anders gaan doen? Een opleiding volgen? Zelfstandig verder?” 

  Onafhankelijke partij

  “We kennen KLM inmiddels door en door. Maar het is een voordeel dat we onafhankelijke partij zijn”, vindt Van Leeuwen. “Want dat betekent dat we geen verborgen agenda hebben, nooit financiële informatie delen met werkgevers en dat je altijd het beste advies krijgt voor jouw persoonlijke situatie, ongeacht wat je werkgever misschien zou willen dat je doet. Onze adviseurs zijn er puur en alleen voor jou.”  

  Investering in jezelf

  En de investering van zo’n €400? Dat is toch echt een groot bedrag. “Klopt”, beaamt Marcel. “Maar dit zijn momenten waarop een weloverwogen beslissing cruciaal is. Het verandert misschien wel je hele leven. Wat dat betreft is het veranderen van loopbaan een life event, net als trouwen of een huis kopen. Dat zijn zaken waarbij je wel alles mee wilt wegen. En je weet niet, wat je niet weet. Wij begeleiden je van A tot Z. Eerst met inzicht in de regeling en ondersteuning via  het online dashboard Persoonlijk Jaarverslag®. En als alle informatie goed is bezonken, sparren we graag nog even over de puntjes op de i.”

  Marcel besluit: “Ik heb al vaak meegemaakt dat in één gesprek iemands beeld van de toekomst van zwart naar wit veranderde. Dat zijn de mooiste momenten. Voor ons als adviseurs, maar vooral voor de deelnemers. Dus over het bedrag kan ik alleen maar zeggen: zie het als een investering in jezelf en je toekomst. Dat verdient zich dubbel en dwars terug, in geld én in geluk.” 

  KLM medewerkers met DI-budget kunnen deze dienst betalen uit dat budget. Geen DI-budget? Ook dan kun je uiteraard een Financieel Inzicht Gesprek aanvragen. 

  Onafhankelijk financieel advies omtrent de VVR KLM 2020

  Ervaringen van gebruikers:

  Load More...