We houden afstand. Maar onze adviseurs zijn dichterbij dan ooit.

  De coronacrisis zet de wereld op z’n kop. Andere omstandigheden vragen om andere oplossingen. Bij EBC Nederland zijn we gelukkig al gewend aan het geven van online financieel advies. Nu ontdekken ook onze klanten versneld de voordelen van advies op afstand.

  Charles Darwin zei het al: niet de sterkste soort overleeft, maar de soort die zich het beste kan aanpassen aan de omstandigheden. Die omstandigheden zijn momenteel natuurlijk verre van normaal maar Nederlanders blijken meesters in aanpassing te zijn. Ondanks de afstand lijken we dichter bij elkaar dan ooit, is een veelgehoorde opmerking. Ook bij ons op kantoor merken we dat de onmogelijkheid tot fysieke bijeenkomsten geenszins een belemmering vormt voor onze dienstverlening.

  Online financieel advies

  We voeren nog altijd elke dag veel gesprekken. Niet zo vreemd natuurlijk. Want voor veel mensen is dit ook een financieel onzekere tijd. Heb ik straks nog een baan? Hoe moet ik inspelen op een inkomensterugval? Wat zijn de scenario’s? Ons financiële dashboard (Persoonlijk Jaarverslag®) is gebouwd om dat soort scenario’s inzichtelijk te maken. Zo kun je weloverwogen beslissingen nemen en gericht actie ondernemen. En de afstand tussen klant en adviseur verdwijnt tijdens die online adviesgesprekken razendsnel, letterlijk én figuurlijk.

  “Zeer prettig gesprek via Skype. Ging prima thuis in de woonkamer.”

  De adviseurs van EBC Nederland kunnen, dankzij hun ervaring met financieel advies op afstand, met vrijwel alle communicatiesystemen uit de voeten. Van Microsoft teams tot Google Hangout en van Facetime tot Skype, Zoom of Webex. Natuurlijk staat persoonlijk contact bovenaan. Maar online financieel advies wordt gelukkig steeds makkelijker en heeft ook zo z’n voordelen.

  Makkelijk

  Dankzij de digitalisering zijn er inmiddels ongelofelijk veel manieren om contact te hebben zonder fysiek bij elkaar in één ruimte te zijn. Vroeger had je Skype, wat vaak ook nog haperde door een slechte verbinding. Maar vandaag zijn de mogelijkheden niet meer op één hand te tellen: chatten, whatsappen, facetimen, zoomen en ga zo maar even door. De software is veel beter dan een paar jaar geleden. Zo is het delen van een scherm nu de gewoonste zaak van de wereld. Het Persoonlijk Jaarverslag® leent zich hier perfect voor: de scenario’s, grafieken en tabellen rollen zo de huiskamer in.

  Efficiënt

  Momenteel kun je er een kanon afschieten. Maar als de coronamaatregelen voorbij zijn slibben de snelwegen van Nederland natuurlijk gelijk weer dicht. Te laat komen voor afspraken, extra reistijd door files of vertragingen in het OV behoren allemaal tot het verleden als we veel meer online financieel adviesgesprekken gaan voeren. Door reistijd die we samen besparen komt komt er naast het lange, diepgaande gesprek ook meer ruimte om af en toe even kort en krachtig te sparren met de adviseur. En tot slot stoten we door minder te reizen ook nog eens minder CO2 uit met z’n allen. Hoezo synergie?

  Veilig

  Geen gesjouw meer met dossiers en persoonlijke financiële papieren; alles moet verplicht digitaal. En dat vinden we bij EBC Nederland een goede zaak. Het maakt ons werk niet alleen makkelijker en overzichtelijker, maar vooral ook: veiliger. Het Persoonlijk Jaarverslag is niet alleen een online financieel dashboard, maar ook een digitale kluis: alle financiële gegevens staan op één plek waar zowel de adviseur als de klant bij kan. Uiteraard zwaar beveiligd, zodat alleen vertrouwde ogen toegang hebben tot de gegevens. Ook het digitaal verzamelen van de gegevens is makkelijk en veilig, via de Ockto-app met je DigiD.

  “Mike kwam mij over als een deskundige onafhankelijke adviseur die tijd voor je neemt. Voor mij was het belangrijk dat ik een integraal inzicht kreeg in onze financiële positie bij diverse scenario’s in de (nabije) toekomst.”

  Financieel inzicht, juist nu

  Niemand zag het aankomen, niemand weet hoe snel het weer voorbij zal zijn; de coronacrisis doordringt ons eens te meer van het besef dat we in onzekere tijden leven. Financiële rust kan dan een belangrijk anker zijn om zonder averij uit deze storm te komen. Als werknemer moet je misschien nog meer dan gewoonlijk afvragen: ben ik een krekel of een mier? Kan ik onverwachte financiële klappen makkelijk opvangen? Hoe ziet mijn pensioen eruit? Kan ik misschien al eerder van mijn pensioen gaan genieten dan ik dacht? Welke mogelijkheden zijn er om anders of minder te gaan werken en wat betekent dat voor de financiële situatie? Welke plannen heb ik en hoe maak ik geld dienstbaar aan mijn leven in plaats van andersom?

  Vragen waar we allemaal mee worstelen en waar we ook buiten de huidige situatie al over na moeten denken, aangespoord door de overheid en werkgevers. Gelukkig heb je voor antwoorden vandaag de dag alleen nog maar een goede adviseur en een internetverbinding nodig.

  Direct een afspraak maken of meer weten over de mogelijkheden van een Financieel Inzicht gesprek op afstand?

  Neem contact met ons op.